ÇATIDER (Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği) - Mart 2018 - 1. Ulusal Genç Çatıcılar Yarışıyor
-
1. Ulusal Genç Çatıcılar Yarışması
Genç çatıcılar kıyasıya yarıştı, birinciler belli oldu. İstanbul Fuar Merkezi’nde 29 Mart 2018 tarihinde düzenlenen ‘1. Ulusal Genç Çatıcılar Yarışması’nda katılımcılar 3 kişilik takımlar halinde yarıştılar. Takımlar 30 yaş altı 2 uygulamacı ve yaş sınırı olmaksızın bir takım liderinden oluştu. Yarışma, ‘kırma’ ve ‘düz’ çatılar kategorilerinde gerçekleşecek. Ekipler, en kısa zamanda, en kaliteli uygulamayı, iş güvenliği ve alan temizliğine en uygun şekilde hareket ederek tamamlamaya çalıştılar. Toplamda 15 takım yarıştı.
Kırma çatılar,
Çinko (kenetli metaller) kategorisinde;Mar Çatı ekibi Hüseyin Gulmammadov, Yakup Algan, Nuriddin Cumali kazandı.
-
1. Ulusal Genç Çatıcılar Yarışması
"Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) tarafından düzenlenen 1. Ulusal Genç Çatıcılar Yarışması'nın son başvuru tarihi 27 Şubat 2018."
Çatı sektörünün gelişmesi ve kalifiye işgücünün artması için kapsamlı çalışmalar yürüten Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), bu kez "Genç Çatıcılar" yarışması ile sektörün en iyi çatı ustası ekibini belirleyecek. İlki düzenlenecek yarışmanın geleneksel hale getirilerek, ilerleyen yıllarda Devamı...
"Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) tarafından düzenlenen "1 Ulusal Genç Çatıcılar Yarışması”nın birincileri belirlendi."
Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ÇATIDER) düzenlediği "1 Ulusal Genç Çatıcılar Yarışması"na katılan genç çatı ustaları, uygulama kalitesi, uygulama süresi, iş güvenliği ve alan temizliği açısından birinci seçilmek için yarıştı.
Çatı sektörünün gelişmesi ve kalifiye iş gücünün artması için çalışmalar yürüten ÇATIDER, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen "1. Ulusal Genç Çatıcılar Yarışması" ile sektörün en iyi çatı ustası ekibini belirledi. Devamı...
Türkiye'nin En İyi Çatı Ustası Olmak İçin Yarıştılar
ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Baştanoğlu:- "Sektörün büyümesi için kaliteyi yakalamamız gerekiyor. Kullandığınız malzeme kadar işçilik kalitesi de çok önemli. Yarışmanın amaçlarında biri de işçilik kalitesini artırmaktır" İSTANBUL (AA) - Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ÇATIDER) düzenlediği "1. Ulusal Genç Çatıcılar Yarışması"na katılan genç çatı ustaları, uygulama kalitesi, uygulama süresi, iş güvenliği ve alan temizliği açısından birinci seçilmek için yarıştı. Devamı...
YAPI Malzeme - Aralık 2016 Yapılara Değer Katan Çatılar
Yapılara Değer Katan Çatılar
"Proje uygulama aşamasında süre her zaman kısıtlıdır, ancak süreyi doğru kullanırken detaylara bağlı kalmak çatı-cephe kalitesini her zaman artıran bir faktördür."
Kurulmuş olduğu günden bugüne kadar yapmış olduğu projelerde müşteri memnuniyetini daima ön planda tutan Mar Çatı, sergilediği başarılı performansı ile de sektörde dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış durumda. Firma Sahibi Mahmut Marhan ile sektöre ve kendi çalışmalarına dair konuştuk. Keyifli okumalar...
Şirketinizin kısa tarihçesiyle birlikte Yapı Sektöründeki faaliyetlerinden bahsedermisiniz?
Mar Çatı, 12 yıllık sektörel tecrübe, bilgi ve birikim ile methal çatı ve cephe sistemlerine ilişkin hizmet vermektedir. Konusunda uzman, sertifikalı ekiplerle, önemli ve yüksek ölçekli projelere imza atmaya devam etmektedir. Yurt içi ve yurt dışındaki önemli projelere Rheinzink Titanyum Çinko metal çatı ve cephe uygulamalarında profesyonel çözümler sunmaktadır.
Bu doğrultuda hedefimiz;
Dürüst, etik değerlerden ayrılmadan, müşteri ve kalite odaklı, ekip ve makine gücü ile estetik ve fonksiyonel çözümler sunmaya devam etmek ve teknolojiyi takip ederek sürekli gelişmek, geliştirmektir. Müşteri odaklı bir yaklaşımla, memnuniyeti en üst seviyede tutmayı ve güven esaslı hizmet anlayışını ilke edinmiştir.
Yapı Sektörü genelinde Çatı ve Cephe Sistemleri'ni nerede görüyorsunuz?
Yapıların en önemli bölümü olarak, dış kabuğu oluşturan çatı ve cephesi söylersek belkide pek çokları için doğru bir saptama yapmış oluruz. Çatı ve cephe, binanın en dışı olmakla beraber binayı ve içinde yaşayanları dış ortamın soğuk, sıcak, rüzgar, gürültü vb. gibi istenmeyen etkilerinden koruyan en önemli elemanlardır. Bu elemanlar tasarım sırasında doğru seçilmesi, binaların estedik değerini artırmakla beraber, bina içinde istenilen konfor durumununun yaratılmasından, bina ve binayı oluşturan katmanların ömürlerine kadar pek çok şeyi etkilemektedir. Bu sebepten dolayı,binaların dış kabuğunu oluşturan çatı ve cephe kaplamalarında
malzeme seçimi ve bunun uygulanması, binalarda belkide belki de en çok özen isteyen kısımlardır. Ayrıca cephe özellikle söylemek gerekirse, yapının hem estetik değerini artıran hemde mimarın, mal sahibinin yapı yolu ile söylemek istediğini ileten araç olarak cephe kaplama sistemlerinin çok daha ayrı bir önemi var.
Çatı ve Cephe Sistemleri'nin uygulamada başarılı olabilmesi için, özellikle nelere dikkat edilmeli?
Öncelikle kullanılacak olan catı-cephe kaplama sisteminin teknik olarak gereksinimlerini bilmek ve tanımlanmış olan detaylarına hakim olamak ve tabii ki bunları doğru olarak uygulamak en önemli kuraldır. Malzemeyi ne kadar iyi tanırsanız, projenini sizin önünüze çıkarabileceği zorlukları okadar kolay aşarsınız. Proje uygulama aşamasında süre her zaman kısıtlıdır, ancak süreyi doğru kullanırken detarlara bağlı kalmak çatı-cephe kalitesini her zaman artıran bir faktördür.
'Enerji ve Güvenlik' anlamında, kullanıcılar tercihini hangi kıstaslara göre belirlemeli?
Sistemde kullanılan taş yünü yalıtım ürünleri tüm bina tiplerinde ve bina yüksekliklerinde mantolama
için en iyi çözümü sağlar, sadece ısı yalıtımı yapmakla kalmaz bunun dışında binaya değer katan akustik, uzun ömür, yangından korunma gibi bir çok özelliğide beraberinde getirir. Enerji verimliliği ve güvenlik için kabuk katman altında kullanılacak ürün kalitesine dikkat edilmesi ve uzun vadeli bir bakış açısı ile yaklaşılması önemlidir.
Sektörde sıkça karşılaştığınız kronikleşmiş sorunlar var mı? Bu sorunların çözümü noktasında sizce ne tür adımlar atılmalı?
Türkiye'de inşaat söktüründe özellikle çatı ve cephe kaplamaları konusunda maalesef çok ciddi bir eğitimli kalifiye eleman açığı var. Piyasada şu an iş yapan pek çok firma piyasadan yetişme, yani işi ustasından görerek öğrenen yeni "ustalar" ile çalışmakta. Bu da özellikle güncel teknik verilerden, detaylardan bilgisi olmayan, kendi ustasından öğrendiği doğru/yalnış bilgileri devam ettiren veya sadece kulaktan dolma bilgiler ile iş yapan bir çoğunluk ortaya çıkartıyor. Bu tarz firmaların verdiği bilgiler yüzünden, sistemler hakkında hiç bilgisi olmayan müşteriler de yalnış yönlendirilmiş oluyor ve çoğu zaman hem teknik hemde görsel olarak tatmin edici olmaktan uzak sonuçlar ortaya çıkıyor.
Bir başka açıdan bakmak gerekirse, dünyada inşaat malzemelerinin gelişmesi ile beraber, alt yapı ve uygulama sistemleri de sürekli olarak gelişmekte ve güçlenmektedir. Eskiden bir çatı ustasının alet çantasında sadece 2-3 alet varken, bugün doğru detayı doğru aletle yapmak için bizim ustalarımız proje genelinde 20'ye yakın değişik alet ve makine kullanmaktalar. Dolayısı ile değişimleri takip edip, onları uygulayabilmek günümüzde yapı uygulama kalitesi ile doğrudan ilişkilidir. Bu bağlamda sorunun çözümüne katkı olarak Çatıder'in meslek teknik liselerinde RHEINZINK ve diğer üyeleriyle beraber yapmış olduğu, sektöre eğitimli, kalifiye, güncel bilgi ve detaylara hakim eleman, tekniker yetiştirme çabalarını güzel bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz. Biz Mar Çatı olarak, metal çatı ve cephe kaplamaları konusunda RHEINZINK önderliğinde Almanya'dan gelen yetiştirici usta eğitmenlerden eğitimli ve sertifikalı ekibimizle piyasada hizmet vererek, hem malzemenin layık olduğu detayları kullanarak çok uzun ömürlü çatı-cephe kaplamaları inşa etmekte, hem de malzemenin estetik değerlerini yapıya aktararak müşterilerimizin görsel beklentilerini tamamen karşılayabilmekteyiz.
Önümüzdeki yıl için hedef ve öngörüleriniz ne doğrultuda? Yeni proje yatırımlarınız olacak mı?
2016 bizim için verimli geçti. 2017 yılındaki projelerimize referans olacak ölçüde güzel işler gerçekleştirdik. Amacımız kalite ilkelerimizin devamlılığını sağlayarak, referans niteliğindeki proje sayılarımızı artırmaktır.
Son olarak eklemek istedikleriniz?
Sloganımız "Yapılara Değer Katan Çatılar..." Bu doğrultuda detayları doğru çözülmüş, doğru malzemeler kullanılmış, hatasız işçilikle yapılara değer katmaya devam edeceğiz.